Een woordje uitleg...

KRIOYO biedt jullie de zuiders geïnspireerde keuken, bo(o)rde(n)vol groenten. We willen lekker veel groenten combineren met kwaliteitsvlees, -vis en om zowel veggie, vegan, flexi en omni aan 1 tafel te laten genieten. Daarnaast is het een keuken van puurheid, waarbij aan de ene kant de ingrediënten als component van een gerecht hun eigen bereiding krijgen om deze uit te vergroten in hun volle waarde, anderzijds de gerechten zo simpel mogelijk te laten ogen. We werken met lokale producten, van boeren in de buurt, maar zeker ook met producenten die duurzaamheid waarderen. Intoleranties en allergieën vormen geen obstakel, onze keuken is flexibel en kan snel schakelen.

 

Tot slot, Oud Berchem oftewel het Hart van Berchem, waarin we te vinden zijn, is een trendy, opkomende buurt in Antwerpen, met vele jonge gezinnen en een erg levendige winkelstraat, de Driekoningenstraat. Het is een gemeenschap van allerlei oorden, die erg goed en vol gemeenschapszin met elkaar omgaan. In Berchem is iedereen welkom!

 

Hieronder een aantal foto's met gerechtjes die we op de kaart hebben, of hadden...

 

 

carpaccio van ovengegaarde geblakerde rammenas met gepekelde biet, crème van bataat, salie olie en frisse kervel

 

 

maaltijdsalade met, ondermeer, onze zelf gepekelde groentjes, serrano Paleta ham, lekker dun gesneden, á la minute

 

 

traaggegaarde kool met misolak en crumble van sesam

 

 

procureursstuk van het Baskische Kintoa varken met gepekelde groentjes

 

 

dadels in Marsala geweld, even in de oven met vegan gerookte kaas

 

 

arepa met bavette van Txogitxu met gremolata

 

 

getomateerde Basmati en wilde rijst met prei

 

 

 

semifreddo Brésilienne en Amarettini

 

dag soep, hoe gaat het?

 

 

tijdens de lunch zijn er zuurdesemboterhammen, deze is met katenspek en groentjes

 

 

in citrus en gedroogde chilly gemarineerde witte Parijse champignons

 

 

onze eigen gepekeld groentjes, elk met hun eigen pekel